Ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής – Εκλέχθηκε το προεδρείο της

Εκλέχθηκε μετά από μυστική ψηφοφορία υπό τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασαούλα το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» που συστάθηκε με πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στηρίχθηκε από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Πρόεδρος της Επιτροπής εκλέχθηκε κατά πλειοψηφία ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, αντιπρόεδρος ο βουλευτής της πλειοψηφίας Βασίλης Υψηλάντης και γραμματέας ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μελάς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης κατά την έναρξη της συνεδρίαση, ευχαρίστησε για την εκλογή του και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ζήτησε και έγιναν ομόφωνα δεκτά: 1)Οι συνεδριάσεις να διεξάγονται τρεις φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο του διμήνου που της έχει αρχικά δοθεί από την Ολομέλεια.2) Να υπάρξει χρόνος για διερεύνηση σε βάθος και 3) Να διανέμονται τα πρακτικά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Όλα τα κόμματα συμφώνησαν επίσης, οι εργασίες της Επιτροπής να μην είναι αμειβόμενες. Αύριο, θα συνεχιστούν οι εργασίες της Επιτροπής με ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων για διαδικαστικά θέματα αλλά και συζήτηση για τον κατάλογο μαρτύρων που θα κληθούν για εξέταση.

Η εξεταστική επιτροπή απαρτίζεται συνολικά από 29 βουλευτές εκ των οποίων 15 είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ (Γ. Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δ. Καιρίδης, Γ. Κεφαλογιάννης, Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Μελάς Α. Μπαρτζώκας, Χρ. Μπουτσικάκης, Α. Νικολακόπουλος, Χ. Παπαδημητρίου, Κατ. Παπακώστα, Β. Σπανάκης, Λ. Τσαβδαρίδης, Β. Υψηλάντης, Φ. Φόρτωμας), 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ (Αν. Γκαρά, Μ. Κάτσης, Β. Κόκκαλης, Θ. Ξανθόπουλος, Γ. Ραγκούσης, Θ. Τζάκρη, Γ. Τσίπρας, Μ. Χατζηγιαννάκης), 2 από το ΚΙΝΑΛ (Γ. Καμίνης, Δ. Μπιάγκης) και ένας από το ΚΚΕ (Μαρία Κομνηνάκα), Ελληνική Λύση (Κ. Χήτας), MέΡΑ25 (Φ. Μπακαδήμα) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος.

Total
0
Shares
Previous Article

Γιάννης Μελάς: Το μοναδικό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η αύξηση των εμβολιασμών

Next Article

Η δράση της Ενάλειας μας κάνει υπερήφανους