Θρυλικός Έφηβος ετών 98 – Χρόνια Πολλά Ολυμπιακέ μου!

Πέρασαν 98 χρόνια από την ιστορική συνάντηση στην ταβέρνα του Μοίρα και την απόφαση ίδρυσης της ομάδας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

«Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον “Ολυµπιακός Σύνδεσµος Φιλάθλων Πειραιώς” Σωµατείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωµατικής αγωγής παράτη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής», αναφέρεται στο πρώτο καταστατικό του συλλόγου.

98 χρόνια μετά, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ο μεγαλύτερος και πολυπληθέστερος Σύλλογος της χώρας και το έμβλημα αυτού, ο Δαφνοστεφανωµένος Έφηβος, αισθάνεται περήφανος για τη γιγάντωση της ομάδας.

Σαν σήμερα, 10 Μαρτίου του 1925, ιδρύθηκε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και έχει μετατραπεί στον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού, έχοντας κατακτήσει στο ποδόσφαιρο 47 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 28 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ και 1 Βαλκανικό Κύπελλο.

Τα χρώματα του Συλλόγου ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες των ιστορικών εκείνων ημερών, ιδέα του Γιάννη Ανδριανόπουλου. Το κόκκινο, το οποίο συμβολίζει το πάθος για τη νίκη, αλλά και το λευκό, το οποίο συμβολίζει την αγνότητα και την ευγενή άμιλλα. Έτσι δημιουργήθηκε και η πρώτη φανέλα του Θρύλου, η ερυθρόλευκη φανέλα, με την οποία ο Σύλλογος έχει καταγράψει στην ιστορία του αμέτρητες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα 33 ιδρυτικά μέλη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ήταν οι Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Βασίλης Ανδριανόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Δημήτρης Ανδρόνικος, Νίκος Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Όθων Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγκόπουλος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς.

Στο τιμόνι του Θρύλου εδώ και 13 χρόνια, από το 2010, είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την καθοδήγηση του οποίου ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γιγαντώνεται όλο και περισσότερο.

Δαφνοστεφανωµένε Έφηβε ετών 98, συνεχίζουµε να ονειρευόµαστε!

πηγή: www.olympiacos.org

Total
0
Shares
Previous Article

Στον Άγιο Διονύσιο τα Δικαστήρια του Πειραιά

Next Article

Εγκαίνια του 3ου Δημοτικού Πάρκου Σκύλων