Γιάννης Μελάς: Τροποποιήσαμε τη σύμβαση του ΟΛΠ ενισχύοντας τη θέση του ελληνικού δημοσίου

Η κυβέρνηση τροποποίησε τους όρους της σύμβασης που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 ενισχύοντας τη θέση του ελληνικού δημοσίου μέσα στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, χωρίς να χαθεί η επένδυση και οι θέσεις εργασίας επεσήμανε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Γιάννης Μελάς μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση με τη Λία Λάππα.

Σύμφωνα με τον κ.Μελά το 90% των έργων που έχει αναλάβει η COSCO έχουν συμβασιοποιηθεί και πέραν της ευθύνης της εταιρείας, είναι και διάφοροι άλλοι οι λόγοι που καθυστέρησαν τις επενδύσεις. Όπως εξήγησε στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ προχώρησαν περισσότερα έργα από τα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ας αναρωτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπήρξαν αυτές οι καθυστερήσεις είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Μελάς ξεκαθάρισε ότι για να οδηγηθεί η κυβέρνηση σε αυτή την επιλογή προηγήθηκε γόνιμος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το ΤΑΙΠΕΔ πλέον θα ασκεί «βέτο» σε θέματα που αφορούν ζητήματα που θίγεται το Ελληνικό δημόσιο.

Σχολιάζοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχική σύμβαση ήταν απόλυτα σύμφωνος με αυτά που ζητούσε η εταιρεία και είναι αστείο να χαρακτηρίζει ως εκπρόσωπο της COSCO τον κ. Σταϊκούρα.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

 

πηγή: kanaliena.gr

Total
0
Shares
Previous Article

Η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική στις επενδύσεις

Next Article

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από σήμερα μηδενίζεται ο φόρος γονικής παροχής για τη μεσαία τάξη