Σταθερότητα με Μητσοτάκη ή ρισκάρουμε με Τσίπρα, Βαρουφάκη και λοιπούς;

Οι πρώτες βουλευτικές εκλογές, με τη σημερινή έννοια, του νεοσύστατου ελληνικού κράτους πραγματοποιήθηκαν το 1844. Σε αυτούς τους σχεδόν δύο αιώνες πολιτικής μας ιστορίας, το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έχει εφαρμοσθεί ελάχιστες φορές, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η απλή αναλογική, το εκλογικό σύστημα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί χάος, αστάθεια και ακυβερνησία. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα εφαρμογής της το είχαμε το 1989, όταν με τον περίφημο Νόμο Κουτσόγιωργα από τον Ιούνιο του 1989 έως και τον Απρίλιο του 1990 είχαμε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να λαμβάνει στις τελευταίες 46,89% (!) και να έχει 150 βουλευτές αρχικά.

Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις προσπάθειες εφαρμογής της απλής αναλογικής, το 1926, το 1932 και το 1950. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ οι κυβερνήσεις που προέκυψαν ήταν βραχύβιες και η χώρα οδηγεί- το σε επαναλαμβανόμενες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκουν τη σταθερότητα και τη διακυβέρνηση του τόπου. Αντιθέτως, επιθυμούν την αστάθεια στη χώρα. Είναι θιασώτες του αποφθέγματος «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», το οποίο είπε πρώτος ο Μάο Τσε Τουνγκ και το έχει επαναλάβει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα πρέπει όλοι να σκεφθούμε τι θα γινόταν στη χώρα εάν δεν είχαμε την ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επαναλαμβανόμενες κρίσεις με την Τουρκία στον Εβρο και στα νησιά μας, αλλά και με το Προσφυγικό.

Ποια θα ήταν η αντίδραση του κράτους στην πρωτοφανή πανδημία του κορονοϊού, εάν στη διακυβέρνηση του τόπου ήταν μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ25 και όχι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία;

Πώς θα αντιμετωπίζαμε ακόμα τις συνέπειες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση; Σκεφτείτε να πρέπει να διαχειριστεί τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης μια κυβέρνηση συνεργασίας Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη. Ενώ δεν αποκλείεται, στην εποχή του ακραίου αντισυστημικού τσουνάμι, το σύστημα της απλής αναλογικής να ανοίξει τον δρόμο για τη Βουλή σε ακραία στοιχεία, αντιδημοκρατικά, με τα οποία κανένας μας δεν μπορεί ούτε να συνεννοηθεί ούτε να συνεργαστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τις πλατείες του 2012, τις εκλογές και το δημοψήφισμα του 2015 μέχρι και τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής «ναρκοθετεί» τη σταθερότητα και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Αντίθετα, εμείς, βλέποντας ότι η απλή αναλογική έχει αποδειχθεί λάθος συνταγή για τη χώρα μας, την καταργήσαμε φέρνοντας τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής, ο οποίος θα εφαρμοσθεί από τις επόμενες εκλογές, εφόσον χρειαστούν.

Οι ερχόμενες εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες για την πορεία της χώρας. Οι πολίτες θα επιλέξουν εάν θα συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία που ξεκινήσαμε μαζί το 2019 ή θα επιστρέψουμε στο 2012.

Στις 21 Μαΐου, ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία, επιλέγουμε σταθερότητα και πρόοδο, μια ισχυρή προοπτική διακυβέρνησης, που θα υπηρετεί τον πολίτη.

Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγουμε ακυβερνησία, επιστροφή στα χρόνια του μίσους, της χρεοκοπίας και της μισαλλοδοξίας, που χώριζαν τους Έλληνες σε χρώματα και σε πλατείες.

 

Άρθρο στο ένθετο “Κάλπη23” της εφημερίδας “Παραπολιτικά”

Total
0
Shares
Previous Article

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας δεν έκαναν τίποτα για τον Πειραιά

Next Article

Στις γειτονιές του Νέου Φαλήρου