Στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς

O Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Γιάννης Μελάς, συμμετείχε στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσρων του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε ένα σύγχρονο και πολυδύναμο χώρο.

Όπως τόνισε ο δήμος Πειραιά, «με το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και μετά από διαγωνιστική διαδικασία, υλοποιείται ένα σημαντικό πρόγραμμα για τη δημιουργία και την ανάπτυξη Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία στον Πειραιά».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στεγάζεται σε έναν νέο, σύγχρονο χώρο, κάνοντας ένα ακόμη πρωτοποριακό βήμα για την εδραίωσή του ως ένα σπουδαίο ερευνητικό κέντρο καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία στην πόλη μας» σημείωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Μετά τη συνεργασία μας με το «Βlue Growth», το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων και άλλες πρωτοβουλίες, ενισχύονται οι καινοτόμες δράσεις του Πανεπιστημίου με το Κέντρο Ερευνών» συμπλήρωσε ο κ. Μώραλης.

«Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς μια πολύ στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία και αποτελεί για εμάς έναν στρατηγικό συνεργάτη, σε τομείς που προάγουν τη γνώση, την οικονομία, την ανάπτυξη της πόλης. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρύτανη κ. Κότιο και όλους όσοι συνέβαλλαν στη δημιουργία του Κέντρου Ερευνών» πρόσθεσε ο δήμαρχος Πειραιά.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελος Κότιος τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κέντρου Ερευνών ως εξέχουσας σημασίας για την επιβίωση και τη δράση του Πανεπιστημίου, αποκαλώντας το, τον φορέα που ενώνει το Πανεπιστήμιο με την έρευνα και την οικονομία.

«Το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς (Κ.Ε.Π.Π.) στο πλαίσιο του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του, έχει θέσει ως όραμα το να καταστεί ένα σύγχρονο και διεθνούς φήμης ερευνητικό κέντρο, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάδειξη και αναγνώριση του Πανεπιστημίου Πειραιώς ως ενός εκ των κορυφαίων της Ευρώπης» υπογράμμισε.

Στην τελετή των εγκαινίων, τον δήμαρχο Πειραιά εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα στήριξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της έρευνας, με αιχμή τα θέματα της γαλάζιας οικονομίας και της γαλάζιας ανάπτυξης.

 

 

Total
0
Shares
Previous Article

Έρχεται το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Next Article

myTEKA: ο ατομικός μου κουμπαράς με ένα κλικ