Εχθές ήταν μια ιστορική μέρα, για το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς με απόφαση 288 βουλευτών, έγινε νόμος του Κράτους, η δυνατότητα των Ελλήνων του Εξωτερικού, να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μελάς, στη χθεσινή του ομιλία, για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ανέφερε πως η δυνατότητα που θα έχουν οι Έλληνες του Εξωτερικού, να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές, δεν είναι απλά μια προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη που γίνεται πράξη, αλλά είναι μια πολιτική παρακαταθήκη της κυβέρνησής, που έρχεται από το παρελθόν,αφορά το παρόν και απευθύνεται στο μέλλον της χώρας.

Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ειδική αναφορά, στο άρθρο 6 του νόμου με το οποίο δίνεται λύση σε ένα μείζον ζήτημα για τους Έλληνες ναυτικούς. Πλέον με το συγκεκριμένο νόμο, οι Έλληνες ναυτικοί, θα έχουν τη δυνατότητα  να ψηφίζουν από την περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Ο Γιάννης Μελάς ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα:«Οι ναυτικοί μας, θα μπορούν πλέον, ακόμα και αν δεν έχουν συμπεριληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού,να ψηφίζουν από τον τόπο στον οποίο βρίσκονται προσκομίζοντας φυσικά το ναυτικό τους φυλλάδιο».

Επεσήμανε, μάλιστα πως οι ναυτικοί είναι άνθρωποι που στερούνται τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τα σπίτια τους, εργάζονται και κρατάνε ψηλά τη σημαία της ελληνικής ναυτιλίας και συντηρούν την παράδοση της πατρίδας μας στη θάλασσα.

Και σημείωσε τέλος,για τους Έλληνες ναυτικούς: «Τους δίνουμε λοιπόν, το δικαίωμα να έχουν συμμετοχή και άποψη για το μέλλον της χώρας μας ακόμη και αν βρίσκονται στο πιο μακρινό λιμάνι του κόσμου.»

​​