Πρόταση για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού

Σε μια πρόταση για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα, προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γιάννης Μελάς, στη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μελάς, σημείωσε πως είναι ευκαιρία να αναπτυχθεί και να αναπροσαρμοστεί το νομικό πλαίσιο για τον αλιευτικό τουρισμό, συμπληρώνοντας πως η μοναδική νησιωτικότητα της χώρας μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει για χιλιάδες παράκτιους αλιείς μια νέα οικονομική δραστηριότητα.

Επίσης, τόνισε κατά την παρέμβαση του, πως η στροφή στον αλιευτικό τουρισμό, θα αυξήσει το εισόδημα των ελλήνων ψαράδων αλλά και θα προστατευθεί το θαλάσσιο περιβάλλον από την υπεραλίευση.

Μάλιστα επεσήμανε, πως για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα οποία βρίσκονται κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, είναι μια ευκαιρία για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και θα μπορούσε να συνδεθεί με τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας η οποία έχει βάση το λιμάνι του Πειραιά, όπου κάθε χρόνο υπάρχουν πάνω από 1 εκ.επισκέπτες.

Τέλος,σημείωσε πως ο αλιευτικός τουρισμός, θα ενισχύσει την οικονομία των πιο μικρών νησιών της χώρας.

Total
0
Shares
Previous Article

Ας είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές

Next Article

Στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής το θέμα της Oil One