Νέα πρωτοβουλία Μελά για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων στον Πόρο

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιώς & ΝήσωνΓιάννης Μελάς από την πρώτη μέρα, στις 7 Αυγούστου, όταν και ανακοινώθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στο νησί του Πόρου για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, είχε επισημάνει την ανάγκη για λήψη μέτρων στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζόμενων στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Σήμερα κατέθεσε νέα αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η αναφορά του σχετίζεται με την επιστολή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, της Ένωσης Αυτοκινητιστών Ταξί Πόρου-Γαλατά και του Σωματείου Λεμβούχων Πόρου – Γαλατά «Ο Άγιος Νικόλαος».Ο Βουλευτής Γιάννης Μελάς, δήλωσε:
«Από τις 7 Αυγούστου, μόλις ανακοινώθηκαν τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα για το νησί του Πόρου, πολλοί τουρίστες αποχώρησαν από το νησί, ενώ οι περισσότερες κρατήσεις για τον μήνα Αύγουστο ακυρώθηκαν. Η κύρια πηγή εσόδων των κατοίκων του νησιού είναι από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό. Οι επιχειρήσεις αυτές, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν στον Πόρο από την αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού δεν είχαν φέτος έσοδα.
Οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, να σταθούμε δίπλα τους, σε αυτές τις στιγμές καθώς ο Πόρος ήταν το πρώτο νησί στο οποίο επιβλήθηκαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην καρδιά μιας δύσκολης, από την έναρξη της, τουριστικής σεζόν.»

Διαβαστε το κείμενο της Αναφοράς:

Προς Υπουργεία:

-Οικονομικών
-Ανάπτυξης και Επενδύσεων
-Εργασίας και Κοινωνικών ΥποθέσεωνΣε συνέχεια της από 7-8-2020 αναφοράς μου, σας αποστέλλω την ανακοίνωση του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, της Ένωσης Αυτοκινητιστών Ταξί Πόρου-Γαλατά και του Σωματείου Λεμβούχων Πόρου – Γαλατά «Ο Άγιος Νικόλαος». Με την ανακοίνωσή τους, προτείνουν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στο νησί του Πόρου.
Από τις 7 Αυγούστου στο νησί του Πόρου, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα για το περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, τα οποία ισχύουν μέχρι και τις 24 Αυγούστου. Τα μέτρα αυτά αν και είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, προκαλούν στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του νησιού σημαντικά οικονομικά προβλήματα.
Παρακαλώ, να μεριμνήσετε για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις του Πόρου, ως ειδική περίπτωση, καθώς ήταν το πρώτο νησί που μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου ορίστηκαν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

 

Total
0
Shares
Previous Article

Τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του Πόρου ζητά ο Γιάννης Μελάς

Next Article

Μελάς:«Ξανά ασφαλής προορισμός ο Πόρος»