Λιγότεροι φόροι, περισσότερα κέρδη για τις επιχειρήσεις, καλύτεροι μισθοί για τους εργαζόμενους

Το 2019 η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβαν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με σημαία τη μείωση των φόρων, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η αύξηση του πλούτου και του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών επιτυγχάνεται από την ανάπτυξη της αγοράς. Προϋπόθεση για να επιτευχθεί η ανάπτυξη είναι να οικοδομηθεί φιλικό επενδυτικό περιβάλλον όπου το κράτος θα αντιμετωπίζει τις επενδύσεις ως μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών και όχι σαν εχθρούς του κράτους.

Παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις που ζούμε, εφαρμόσαμε και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μια αναπτυξιακή πολιτική. Αναπτυξιακή πολιτική, η οποία είναι συνυφασμένη με τη μείωση των φόρων, για νοικοκυριά, εργαζομένους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς και με τη θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Πέραν των μεγάλων και σημαντικών μειώσεων στην άμεση και έμμεση φορολογία που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια , έχουν γίνει σημαντικά βήματα και στη μείωση της γραφειοκρατίας.

Η γραφειοκρατία του ελληνικού Δημοσίου ήταν και παραμένει ένας ανασταλτικός παράγοντας για νέες επενδύσεις. Για τον περιορισμό της αξιοποιήσαμε τις νέες τεχνολογίες, με το gov.gr να αναδεικνύεται σε ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στις συναλλαγές τους με το δημόσιο. Ο συνδυασμός των πολιτικών αυτών, ενισχύει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και μετατρέπει τη χώρα μας σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Η φιλελεύθερη πολιτική που ακολουθούμε έχει απτά αποτελέσματα, που αποτυπώνονται στην πραγματικότητα και στην οικονομία.

Η ανεργία έχει μειωθεί κατά 7 μονάδες σε σχέση με το 2019, σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το ίδιο διάστημα, ενώ διεθνείς εταιρείες και τεχνολογικοί κολοσσοί επιλέγουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Αξιοποιώντας και επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλάζουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας.

Σε αυτήν την περίοδο διακυβέρνησής μας, θέσαμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ψηφιακού Κράτους, φιλικού προς τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον. Στόχος μας, να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τους φόρους, να εφαρμόσουμε πολιτικές ώστε ο «τζίρος» των επιχειρήσεων στη χώρα μας να αυξάνεται και τα οφέλη να επιστρέψουν στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα καθορίσουν αν η χώρα θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία και το μεταρρυθμιστικό της έργο που ξεκινήσαμε το 2019, με τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε με τους πολίτες ή θα οδηγήσει τη χώρα ξανά στην εσωστρέφεια και στη μισαλλοδοξία του παρελθόντος.

Το πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί και ο τρόπος που θα κυβερνηθεί η Ελλάδα είναι που θα κρίνουν το δρόμο!

Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση με το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά Κωνσταντίνο Σχισμένο

Next Article

Τελετή ορκωμοσίας νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος