Η δράση της Ενάλειας μας κάνει υπερήφανους

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων, Γιάννης Μελάς, συμμετείχε στην χθεσινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων, όπου έγινε συζήτηση με τον Λευτέρη Αραπάκη, τον Έλληνα  «Νέο Πρωταθλητή της Γης» του ΟΗΕ και πρέσβη για τη Μεσογειακή Ακτή του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ.

Ο Γιάννης Μελάς κατά την σύντομη παρέμβαση του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η δράση αυτή της Ενάλειας είναι παρα πολύ σημαντική και μας κάνει υπερήφανους. Επεσήμανε μάλιστα ότι είναι σημαντικό ότι αυτές οι πρωτοβουλίες γίνονται από νέους ανθρώπους, οι οποίοι ενώ είχαν την ευκαιρία να πάνε στο εξωτερικό να δουλέψουν, παρέμειναν στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια της παρέμβασης του, σημείωσε ότι ενώ η θάλασσα για τα Κράτη έχει σύνορα, για τα πλαστικά τα οποία κινούνται στην θάλασσα δεν έχει σύνορα, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι μπορεί ένα μπουκάλι που θα πεταχθεί στις ακτές της Ιταλίας, να φτάσει και να το πιάσει ένα αλιευτικό στο Αιγαίο.

Επίσης, τόνισε ότι από τη στιγμή έχει διαμορφωθεί ένας νέος τρόπος και ένας νέος κύκλος σκέψης σε ότι αφορά την προστασία του Περιβάλλοντος παγκοσμίως, μπορούν να ενεργοποιηθούν και στην Ελλάδα, πολιτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία  την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Ανέφερε τέλος, ως παραδείγματα τέτοιων δράσεων την εισφορά στα πλαστικά για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την δράση της Ενάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων, το 2019, ο Γιάννης Μελάς είχε προτείνει να προσκληθεί η Ενάλεια για να παρουσιάσει την δράση της, μια πρόταση που έγινε δεκτή.

Δείτε την παρέμβαση του Γιάννη Μελά στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων:

Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής - Εκλέχθηκε το προεδρείο της

Next Article

«Με τα μάτια της ψυχής»: Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Τοκάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά