Γιάννης Μελάς: Ο εμβολιασμός η μόνη λύση για την επιστροφή στην κανονικότητα

Πολλές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις έχουν προκαλέσει τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και έχουν ως στόχο να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση μεταξύ των 27 χωρών- μελών της Ε.Ε. Πάνω από το 35% του πληθυσμού, είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Για να επιτευχθεί όμως η πολυπόθητη ανοσία και για να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με νέο κύμα πανδημίας, θα πρέπει το ποσοστό αυτό να ανέβει σημαντικά και πάνω από το 70%. Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού και ειδικότερα η Δέλτα εξαπλώνονται σε όλον τον κόσμο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ποσοστό του εμβολιασμού θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στο 80%.

Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης, η οποία λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, όπωςη «Κάρτα Ελευθερίας – FreedomPass» των 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών, αλλά και τα μέτρα διευκόλυνσης για τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας, ώστε να φθάσουμε το συντομότερο δυνατόν στην επίτευξη της ανοσίας.

Τις τελευταίες μέρες η αντιπολίτευση διακινεί σενάρια τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Ας είμαστε ξεκάθαροι, κανένα από αυτά τα μέτρα δεν έχει στόχο να διαχωρίσει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη. Ούτε βέβαια έχουν στόχο να περιορίσουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ελευθερίας όλων μας προστατεύοντας την δημόσια υγεία.

Η πανδημία του κορωνοϊού, είναι μια πρωτοφανής και πολυδιάστατη κρίση, για την οποία καμία χώρα στον κόσμο δεν είχε, ούτε έχει εγχειρίδιο διαχείρισης, τόσο υγειονομικά, όσο και οικονομικά.

Σε αυτά τα δύο χρόνια, που συμβιώνουμε με τον κορωνοϊό, περιοριστήκαμε, άλλαξε η καθημερινότητά μας, επηρεάστηκε ο τρόπος της ζωής μας, διαμορφώθηκαν νέες μορφές εργασίας, επηρεάστηκαν και συνεχίζουν να επηρεάζονται οι οικονομίες των κρατών διεθνώς. Η πανδημία του κορωνοϊού, ξεκίνησε ως μια υγειονομική κρίση και οι συνέπειες της σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, διαμορφώνουν ένα νέο κοινωνικό μοντέλο ζωής και ανάπτυξης.

Η χώρα μας, έχει αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση, με μεγάλη επιτυχία, παρά τις δύσκολες αποφάσεις και στιγμές με το lockdownσε δύο διαφορετικές περιόδους που αποφασίστηκε για την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης αυτής. Αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας και ισορροπώντας με την λειτουργία της οικονομίας. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει περισσότερα από 41 δις € αυτά τα 2 χρόνια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την στήριξη εκείνων που επλήγησαν, ενώ έχουμε εισέλθει πλέον σε μια περίοδο σταδιακής επιστροφής της κοινωνίας και της οικονομίας στην κανονικότητα.

Ένα ενδεχόμενο νέοlockdown, θα έχει δυσάρεστες συνέπειες, για όλους μας. Είναι στο χέρι μας να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Σε αυτόν τον κίνδυνο, ο εμβολιασμός αποτελεί την μοναδική λύση. Η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει κάνει ό,τι χρειάζεται και ό,τι προτείνει η επιστημονική κοινότητα για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όλα τα κόμματα και οι φορείς.

Όμως δηλώσεις,όπως εκείνες του πρώην υφυπουργού υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Πολάκη, ότι δεν έχει εμβολιαστεί και θα αποφασίσει το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, αν θα εμβολιαστεί, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά δημιουργούν προβλήματα, αυξάνοντας τις αμφιβολίες για τα εμβόλια, οι οποίες δεν πρέπει να υπάρχουν.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή, όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά επειδή το λέει η επιστήμη και ο εμβολιασμός όλων μας, είναι η μονή ασφαλής λύση για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και τις συνήθειες μας. Μια λύση που είναι στο χέρι όλων μας.

 

Άρθρο μου στην κυριακάτικη “Kontra News”

Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Next Article

Στα Μέθανα για την φωτιά