Ποιος ο σχεδιασμός για την φετινή αντιπυρική περίοδο;

Ο Βουλευτής Α΄Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μελάς της Ν.Δ, κατέθεσε ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με τον σχεδιασμό για την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ο Γιάννης Μελάς, στην ερώτηση του αναφέρει πως η αντιπυρική περίοδος διαρκεί από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου.

Στην συνέχεια αναφέρεται στην επικίνδυνη φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή των Βροχείων στην Αίγινα καθώς και σε άλλες μεγάλες φωτιές όπως αυτές στα Κύθηρα τον Αύγουστο του 202ο
στα Μέθανα τον Ιούλιο του 2020, στην Αίγινα τον Αύγουστο του 2020, στις Αδέρες στην Τροιζηνία τον Οκτώβριο του 2019, αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν εκδηλώθηκαν τρεις φωτιές την ίδια ώρα στο νησί της Αίγινας.

Σημειώνει μάλιστα πως η προστασία των πυροσβεστών που δίνουν τη «μάχη» με τις φωτιές, των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας.

Ο Γιάννης Μελάς, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να ενημερωθεί σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων (Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα-Αντικύθηρα, Τροιζηνία-Μέθανα), για τις ελλείψεις  που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Τέλος ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περίοδο και για τον ρόλο των Δήμων στον σχεδιασμό αυτόν.

Διαβάστε εδώ την σχετική ερώτηση

Total
0
Shares
Previous Article

Συναντήσεις με φορείς της Αίγινας

Next Article

Εγκρίθηκε από τη Βουλή το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19