Ερώτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Κηφισού ποταμού

Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση του Κηφισού ποταμού, κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Γιάννης Μελάς.

Στην ερώτηση του ο Γιάννης Μελάς, αναφέρει ότι οι μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας μας το καλοκαίρι, προκάλεσαν καταστροφές και μεγάλη επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον.

Σημειώνει μάλιστα  ότι αν και οι περιοχές αυτές έχουν χαρακτηρισθεί ως αναδασωτέες και προχωρά η υλοποίηση του σχεδίου αναδάσωσης, θα χρειαστεί σημαντικός χρόνος για την αναγέννηση των δεντρών.

Συμπληρώνει ακόμη πως είναι σημαντικό ενόψει του χειμώνα να προχωρήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Ενώ, επισημαίνει και  την ανησυχία των κατοίκων και των φορέων του λεκανοπεδίου της Αττικής λόγω της καταστροφής των δασικών εκτάσεων στο βόρειο τμήμα της Αττικής, για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Κηφισού ποταμού και αναφέρεται μάλιστα σε σχετική επιστολή του προέδρου της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Πειραιά.

Τέλος ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να ενημερωθεί,  για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό για την αντιπλημμυρική θωράκιση και για τον σχεδιασμό σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση του Κηφισού ποταμού.

Δείτε την ερώτηση του Βουλευτή Α’Πειραιώς και Νήσων Γιάννη Μελά

 

Total
15
Shares
Previous Article

Αναφορά για την ιατρική κάλυψη του νησιού των Αντικυθήρων

Next Article

Από τη συνέντευξη μου στα Παραπολιτικά 90.1