Αυτοψία με τον Υφυπουργό Πειβάλλοντος Γ. Αμυρά σε εργασίες αντιπυρικής πρόληψης σε Τροιζηνία και Μέθανα

Αυτοψία στις εργασίες διαπλάτυνσης, συντήρησης και επισκευής δασικών δρόμων σε  Τροιζηνία και Μέθανα, έκαναν ο Βουλευτής της Ν.Δ Α’ Πειραιά Γιάννης Μελάς, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, συνοδευόμενοι από την Δασάρχη Πόρου, Αθηνά Κουτσούμπα, και τον Δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων Σπύρο Πολλάλη.

Στην περιοχή διενεργούνται ερασίες σε δασική έκταση 1.000 στρεμμάτων, με παράλληλη συντήρηση και διαπλάτυνση 20 χιλιομέτρων δασικών δρόμων στην οροσειρά Αδερών.

Στα Μέθανα πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού δασικών δρόμων και δάσους χαλεπίου πεύκης σε έκταση 3.000 στρεμμάτων στη θέση Καλοκουμπάρι της Καημένης Χώρας Μεθάνων.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του Εθνικού Προγράμματος Προστασίας Δασών «Antinero», με διαγωνιστικές διαδικασίες μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Το πρόγραμμα καθαρισμών και αραίωσης της βλάστησης καλύπτει συνολική έκταση 77.000 στρεμμάτων, διάνοιξη δασικών δρόμων 12.000 χιλιομέτρων και συντήρηση ή διάνοιξη 1.600 χιλιόμετρων αντιπυρικών ζωνών.

 

 

Total
0
Shares
Previous Article

Power Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την αποζημίωση έως και 600 ευρώ

Next Article

Ξεκίνησαν οι δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης του Δήμου Πειραιά με "Το Χαμόγελο του Παιδιού"